قند و شکر مصنوعی
«ساکارز موجود در قند و شکر مصنوعی، بیماریهای متعددی به وجود میآورد که برخی از آنها عبارتند از سرکوب سییتم ایمنی بدن، افزایش چربی و فشار خون، چاقی، سرطان پروستات، تخمدان و تورم رکتوم، کیست تخمدان، افزایش هورمون استروژن در مردان، نازایی، پیری زودرس ،کاهش ظرفیت یادگیری (حافظه)،دیابت،یبوست،سنگ کلیه وسنگ کیسه صفرا،میگرن و … . وتوصیه می شود به جای آنها ازعسل، شکرسرخ، توت، مویز، وسایرشیرینیهای طبیعی استفاده شود.[1]».
ولی متأسفانه علیرغم این که مضرات قند و شکر مصنوعی برای مردم واضح است، پرمصرفترین کالای غذایی خانوادههای ایرانی است و این امر کاملا تاسف بار است و باید اضافه نمود که قند و شکر مصنوعی در انواع بیسکوییت، شکلات، آب نبات، یخمک، نوشمک، کاکائو، کیک، کلوچه، آدامس، نوشابه، بستنی، فالوده و امثال آن ها به کار میرود که در بین مردم به خصوص نونهالان و نوجوانان طرفدار زیادی دارد.
_____________________________________
[1] محمدمهدی، کریمی، مائدهی صالح، ص 106