آیادرشیرها هم تقلبی صورت گرفته است؟
یک متخصص تغذیه باابرازنگرانی از بالا بودن مصرف سرانهی نوشابههای گازداردرکشورگفت:
«مصرف سرانهی نوشابههای گازداردرایران دوبرابر استاندارد کشورهای اروپایی است درحالی که مصرف سرانهی شیر یک سوم استاندارد کشورهای پیشرفته است».
این متخصص تغذیه بااشاره به اینکه نوشابههای گازدار فاقدارزش غذایی است،ادامه داد:
«مصرف نوشابههای گازدار پیامدهایی همچون افزایش وزن،پوسیدگی دندانها،پوکی استخوان و…رابه همراه دارد،اماشیرهای محلی حاوی کلسیم،پروتئین،ویتامینها و…است که متاسفانه به دلایل مختلف که یکی ازمهمترین آن،گسترش نیافتن فرهنگ مصرف شیردرکشوراست بااستانداردکشورهای پیشرفته فاصلهی زیادی دارد وایرانیهاکمتر ازیکسوم این استاندارد،شیر مصرف می کنند».
«باتوجه به اینکه سلامت،رشد واستحکام استخوانها و دندانها نیازمند کلسیم است که دربدن ساخته نمیشود،این کلسیم ازموادغذایی تامین میگردد که مهمترین این منابع گروه لبنیات به ویژه شیر است».
ولی شیر به عنوان یک مادهی غذایی کامل وارزان نیزازدست متقلبان درامان نیست ازجمله:
مخلوط کردن شیر حیوانات مختلف.
اضافه کردن آب به شیر.
اضافه کردن نشاسته به شیر برای اینکه شیر رقیق شده به سادگی قابل تشخیص نباشد.
اضافه کردن جوششیرین برای پوشاندن عیب و فساد شیر.
_____________________________
فستفودها(سمفودها)ونوشابههای ناگوار،دکترمحمد دریایی صص85،43