سیبزمینیهای خطرناک
سیب زمینی سرخ شده و چیپس سالانه قربانیهای زیادی میگیرند.
دانشمندان موفق به کشف مادهی بسیار سمی به نام «آکریلامید» شدهاند که به ویژه در سیبزمینی سرخ کرده و چیپس به وفور یافت میشود.آکریلامید یک مادهی اسیدی سرطان زاست که هنگام سرخ کردن مواد کربوهیدراتی (که دارای ترکیبات کربن، اکسیژن و هیدروژن هستند) ایجاد میشود. اما مقدار آن در چیپس سیبزمینی بیشتر است.
هنگام سرخ کردن یک کیلو چیپس سیبزمینی تا 3544 میکروگرم «آکریلامید» ایجاد میشود. اما هنگام آب پز کردن مواد غذایی، این اسید سرطان زا تولید نمیشود که خطر مرگ دارد و با تضعیف سیستم ایمنی بدن خطر بیماری عفونی و سرطانی را افزایش داده و اختلال در هوشیاری و تغییرات رفتاری ایجاد میکند.عوارض عصبی این سم شامل اختلال در هوشیاری، ضعف، تحریکپذیری و تغییرات رفتاری است. اختلالات باروری هم چون تغییر در رفتارهای جنسی، ناباروری و سقط، تحریک و قرمزی پوست و هم چنین قرمزی چشمها و عفوتهای چشمی از دیگر عوارض آکریلامید است.[1]
___________________________________
[1] محمد، دریایی، فستفودها و نوشابههای ناگوار، صص95-93