• تماس  

رابطه‌ی تکلیف‌مداری با دنبال نتیجه بودن چیست؟

27 اسفند 1395 توسط زهرا

رابطه‌ی تکلیف‌مداری با دنبال نتیجه بودن چیست؟امام (ره)فرمودند:ما دنبال تکلیف هستیم. آیا این معنایش این است که امام (ره) دنبال نتیجه نبود؟چطور می‌شود چنین چیزی را گفت؟امام بزرگوار که با آن شدت ، با آن حدت، در سنین کهولت،این همه سختیها را دنبال کرد،برای اینکه نظام اسلامی را سرکار بیاورد و موفق هم شد،میشود گفت که ایشان دنبال نتیجه نبود؟حتما تکلیف‌گرایی معنایش این است که انسان در راه رسیدن به نتیجه‌ی مطلوب، بر طبق تکلیف عمل کند،ضد تکلیف عمل نکند،کارنامشروع انجام ندهد؛والا تلاشی که پیغمبران کردند،اولیای دین کردند،همه برای رسیدن به نتایج معینی بود؛دنبال نتایج بودند.

مگر می‎شود گفت که ما دنبال نتیجه نیستیم؟یعنی نتیجه هرچه شد، شد؟نه. البته آن کسی که برای رسیدن به نتیجه،برطبق تکلیف عمل می‌کند،اگر یک وقتی به نتیجه‌ی مطلوب خود نرسید،احساس پشیمانی نمی‌کند؛خاطرش جمع است که تکلیفش را انجام داده.اگر انسان برای رسیدن به نتیجه،برطبق تکلیف عمل نکرد،وقتی نرسید،احساس خسارت خواهدکرد؛اما آن که نه، تکلیف خودش را انجام داده، مسئولیت خودش را انجام داده،کار شایسته و بایسته را انجام داده‌است و همانطور که قبلا گفتیم،واقعیت‌ها را ملاحظه کرده و دیده است و طبق این واقعیت‌ها برنامه ریزی و کار کرده،آخرش هم به نتیجه نرسید،خب احساس خسارت نمی‌کند؛او کار خودش را انجام داده.

بنابراین،اینکه تصور کنیم تکلیف‌گرایی معنایش این است که ما اصلا به نتیجه نظر نداشته باشیم، نگاه درستی نیست.

منبع:روش تحلیل سیاسی، مجموعه بیانات حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای درباره‌ی مهارت‌ها و فنون تحلیل سیاسی،ص 29-30

 نظر دهید »

پیداست که چفت و بست محکمی نداشته

18 آبان 1395 توسط زهرا

انس با قرآن و تدبر در ادعیه‌ی ماثوره‌ای که اعتبار دارد-مثل صحیفه‌ی سجادیه و بسیاری از دعاها-درتعمیق معرفت دینی خیلی نقش دارد.تعمیق معرفت دینی خیلی مهم است. یک‌وقت یک‌کسی همینطور روی احساسات،در نماز جماعت هم ممکن است شرکت کند، در اعتکاف هم شرکت کند، درمجلس عزای حسینی هم شرکت کند،در فلان تظاهرات دینی هم شرکت کند،اما این معرفت در عمق جان او وجود نداشته باشد؛لذا سر یک پیچی،سریک دست‌اندازی، یکهو می‌بینید که از جا در می‌رود؛این به خاطر این است.ما نظایرش را زیاد دیدیم.توی همین مجموعه‌های انقلاب،اوایل انقلاب کسانی بودند که از ماها که ریش داشتیم و عمامه داشتیم واین‌ها،به نظر می‌رسید که این‌ها متدین‌تر و مقید‌تر و پابندتر و نسبت به دین متعصب‌ترند؛بعد یک‌وقت-همانطوری که عرض کردم-یک دست‌اندازی پیش آمد،یکهو دیدیم تایرش دررفت!خوب،پیداست که چفت و بست محکمی نداشته.(13/11/88)

منبع:روش تحلیل سیاسی:مجموعه بیانات حضرت‌آیت‌الله‌العظمی‌خامنه‌ای مد‌ظله‌العالی درباره‌ی مهارت‌ها و فنون تحلیل سیاسی،ص20

 1 نظر

درک پیچیدگی های شرایط زمانه

07 مهر 1395 توسط زهرا

انقلابی باید بصیر باشد، باید بینا باشد،باید پیچیدگی‌های شرایط زمانه را درک کند. مسئله اینجور ساده نیست که یکی را رد کنیم، یکی را اثبات کنیم،یکی را قبول کنیم؛اینجوری نمی‌شود. باید دقیق باشید،باید شور انقلابی را حفظ کنید،باید بامشکلات هم بسازید، باید از طعن و دق دیگران هم رویگردان نشوید،اما باید خامی هم نکنید؛مراقب باشید.مایوس نشوید،درصحنه بمانید؛اما دقت کنید و مواظب باشید رفتار بعضی از کسانی که به نظر شما جای اعتراض دارد،شما را عصبانی نکند. شما را ازکوره در نبرد. رفتار منطقی و عقلایی یک چیز لازمی است.

منبع:روش تحلیل سیاسی:مجموعه بیانات حضرت‌آیت‌الله‌العظمی‌خامنه‌ای مد‌ظله‌العالی درباره‌ی مهارت‌ها و فنون تحلیل سیاسی،ص19

 1 نظر
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟

کاربران آنلاین

  • زفاک
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس